Information om dykningen

Hur ser en dykdag ut?

Dykdagen
Dykdagen börjar normalt med lastning 08.30 i hamnen. Se till att vara ute i god tid! Normalt gör vi två dyk. Väder och vind kan komma att påverka dykmålen. Eftersom vi prioriterar säkerheten, får vädret styra. 

Lunch / Matuppehåll
Mellan dyken försöker vi alltid göra ett strandhugg på något trevligt ställe.  Har du valt att köpa till lunch serveras en enklare varm lunch med tillhörande dryck ombord (exempelvis varm soppa). Om du hellre tar med egen mat, finns färskvatten att tillgå. I mån av plats kan man också värma mat. Tillåter vädret, försöker vi grilla!

Båten och säkerhetsutrustning
Båten är utrustad med en stor badbrygga och bekväm dykstege för enkel i- och urgång. Båten är utrustad med radar, VHF, flytvästar, nödbloss, frälsarkrans, ankare, flera brandsläckare, första förband, syrgas och livflotte. Utfärden leds av en skeppare som också har dykcertifikat och minst Fartygsbefäl klass VIII samt Maskinbefäl klass VIII. 

Dykutrustning
Alla dykare behöver ha en komplett fungerade dykutrustning. Det finns ingen låne-/hyresutrustning att tillgå på båten.

Luftfyllning
Alla dykare behöver ha tillräckligt med gas för två dyk. Det finns tyvärr inte möjlighet till gas-/luftfyllning ombord. Vi rekommenderar alla dykare att använda Nitrox.

Vi ber alla våra dykare att läsa våra bokningsvillkor och särskilt säkerhetsföreskrifterna.